Wie zijn wij?

Wat zijn onze taken?

Onze groep bestaat momenteel uit een lid. Zij heeft veel ervaring op het sociale vlak.

We kunnen ons verplaatsen in mensen die zich eenzaam voelen; hoe het is om je partner te verliezen of om ziek te zijn.

Ook hoe het voelt als je 85 jaar bent geworden, dat je daar blij om kunt zijn. Dat je dat hebt mogen vieren met familie en al degenen die je lief zijn. Zo zijn er nog veel momenten die je kunt delen met anderen.

De taak van de groep is mensen die daar behoefte aan hebben te ondersteunen en te begeleiden in moeilijke perioden en samen een weg te zoeken om verder te kunnen.

Niet dat we kant-en-klare oplossingen kunnen bieden. Een praatje met een buitenstaander geeft vaak weer wat ruimte voor jezelf.

Het is de bedoeling dat u of een familielid aangeeft dat er behoefte bestaat aan bezoek van een van onze leden. Als u contact met ons opneemt maken wij een afspraak voor een tijdstip dat u schikt.

Wij houden bij wanneer onze leden de leeftijd van 80 jaar, 85 jaar, 90  jaar of ouder mogen vieren. Wij feliciteren hen wij door het sturen van een felicitatiekaart.

Bezoekdienst voor mensen die een levenspartner hebben verloren.

¬ Wat doen wij voor u?

Het overlijden van een partner is een aangrijpende gebeurtenis. Voor de nabestaande breekt een moeilijke periode aan. Juist nu heeft deze veel behoefte aan steun. Steun die meestal van familie of naaste omgeving komt. Na verloop van tijd echter kan deze extra aandacht afnemen.

Ook kan het zijn dat de nabestaande het gevoel krijgt dat de omgeving de situatie niet goed kan invoelen.

Steun bij Verlies kan u juist dan ondersteunen in het rouwproces.

¬ Wat houdt het in?

Deze ondersteuning wordt geboden door een vrijwilliger die op afspraak op bezoek komt en met u praat over het verlies en wat u als gevolg daarvan doormaakt.

¬ Wie zijn de vrijwilligers?

De vrijwilligers hebben zelf een partner verloren of hebben andere rouwervaring. Zij weten uit eigen ondervinding wat het is om een zwaar verlies te lijden.

¬ Hoe werkt het?

Wanneer u aangeeft dat u belangstelling heeft voor een bezoek, maakt de coördinator een afspraak met u voor een eerste kennismaking. Na dit gesprek kunt u aangeven of u verder gesprekken wilt. Zo ja, dan vraagt de coördinator aan één van de vrijwilligers/sters contact met u op te nemen. En dit contact blijft met u, zolang u aangeeft daar behoefte aan te hebben. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Uiteraard blijft de inhoud van deze gesprekken tussen u en de vrijwilliger/ster.

¬ Contact

Als u gebruik wilt maken van de bezoekdienst, dan kunt u een afspraak maken via

Matchpoint Mozaïek 0344-611566.

Voor inhoudelijke vragen na het lezen van bovenstaande tekst kunt u via ons  Meldpunt contact opnemen met de coördinator.

U kunt contact opnemen met mevr. Lien de Groot-Kok telefoon0344-619790.