Krijg toegang met een papieren bewijs

Zo werkt het

Jouw gezondheid en die van anderen is belangrijk. Daarom vragen sommige landen of plekken om een coronabewijs. Alleen met dit bewijs krijg je toegang.

Een bewijs op papier is handig als je geen smartphone hebt.

Bewijs van test of vaccinatie

Je kan een coronabewijs maken met CoronaCheck als:

 • je bent gevaccineerd
 • uit een test blijkt dat je geen corona had
 • uit een test blijkt dat je corona hebt gehad en bent hersteld

QR-code = jouw bewijs

CoronaCheck maakt van jouw vaccinatie of testuitslag een QR-code. Dat is jouw bewijs. De QR-code wordt gecheckt voordat je toegang krijgt.

QR-codes voor Nederland en internationaal

CoronaCheck maakt twee QR-codes: één voor Nederland en een internationale. Ben je in het buitenland of ga je de grens over? Gebruik dan altijd de internationale QR-code.

Je kunt het coronabewijs alleen printen als je:

 • een DigiD-account hebt;
 • en gevaccineerd, hersteld of negatief getest bent;
 • en een computer en printer tot je beschikking hebt.

Via deze website kun je een papieren coronapas regelen. Je kunt kiezen voor een bewijs van vaccinatie, herstel of een negatieve test. Na je keuze log je op de website in met DigiD. Dat is een soort digitaal paspoort waarmee je kunt inloggen op websites van de overheid om jouw persoonlijke zaken te regelen. (www.coronacheck.nl/print)

Vervolgens krijg je een scherm waarop staat dat er een pdf-document van jouw coronabewijs gemaakt is. Dat document kun je printen en meenemen naar bijvoorbeeld een restaurant of bioscoop.

Wie geen DigiD, smartphone of computer met printer heeft, kan een coronabewijs op papier toegestuurd krijgen. Hiervoor kun je bellen naar de helpdesk van de CoronaCheck via het telefoonnummer 0800-14 21.

 

Beschikbaarheid van een duo-fiets

Vanaf begin april is er voor inwoners van Hengelo (Gld) gratis een duo fiets te reserveren bij Slotboom Tweewielers in Hengelo. De fiets is door de Stichting Het Groene Kruis Hengelo geschonken aan de gemeente Bronckhorst en is bedoeld voor mensen die graag fietsen maar dat zelf niet meer kunnen. De duo fiets is uitgerust met elektrische trapondersteuning.

Reserveren
U kunt de duo fiets vanaf 5 april 2021 reserveren bij Slotboom Tweewielers in Hengelo. Slotboom is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30-18.00 uur, donderdag van 8.30-20.00 uur en zaterdag van 8.30-16.00 uur. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer (0575) 46 72 78.

Over de Stichting Het Groene Kruis
De stichting is opgericht in 2006 na opheffen van de Vereniging Het Groene Kruis. Door de verkoop van het oude Groene Kruisgebouw aan de Kastanjelaan heeft de stichting kapitaal beschikbaar, dat bestemd is voor ondersteuning van zorg en welzijn aan inwoners, verenigingen of instellingen in Hengelo (en directe omgeving). Sponsoring van de duo fiets is hier een mooi voorbeeld van. Meer informatie over de Stichting Het Groene Kruis vindt u op www.groenekruishengelogld.nl.

Een heel mooi initiatief, we hopen op veel veilige en gezellige kilometers.

 

Keuzedagen bij de NS

Op deze tijden zijn uw Keuzedagen geldig in de trein:

Vanaf 1 januari 2021 reist u met uw Keuzedagen in de daluren: doordeweeks tussen 9.00 en 16.00 uur en tussen 18.30 en 6.30 uur. In de weekenden en op feestdagen zijn uw Keuzedagen de hele dag geldig.

Het moment van inchecken bepaalt of u wel of niet met een Keuzedag reist. Checkt u in de daluren in en in de spitsuren uit? Dan maakt u gebruik van uw Keuzedag. Checkt u in de spits in en in de daluren uit? Dan reist u op saldo.

Hoe haalt u een Keuzedag op bij een kaartautomaat?

 • Ga met uw OV-chipkaart naar een kaartautomaat of ophaalpunt voor de OV-chipkaart. Op ov-chipkaart.nl/adresvinder vindt u ze allemaal.
 • Houd uw OV-chipkaart voor de kaartlezer midden- of rechtsonder het scherm.
 • Kies ‘Ophalen Keuzedag’ of ‘Ophalen bestelling’ en volg de aanwijzingen op het scherm.
 • Houd uw OV-chipkaart opnieuw voor het scherm, totdat u de bevestiging krijgt dat het product op de kaart geplaatst is.

Als u uw Keuzedag hebt opgehaald, reist u de eerstvolgende keer dat u incheckt automatisch met deze Keuzedag.

Keuzedagen inzien via Mijn NS

 1. Log in op uw Mijn NS-account (of maak een account aan als u dat nog niet heeft)
 2. Ga naar ‘Producten’.
 3. Kies ‘Keuzedagen’ en dan ‘Keuzedagen overzicht’.
 4. Klik op ‘inzien’ naast Keuzedagen.

Heeft u nog vragen?

Kijk op ns.nl/keuzedagen of stel uw vraag op de NS Community (ns.nl/community). U kunt ook contact opnemen met NS Klantenservice (ns.nl/klantenservice).

BIBLIOTHEEK HENGELO

Al onze vestigingen zijn weer open. Je kunt zelf weer komen lenen en inleveren op de tijden die je van ons gewend bent. Omdat een behoorlijk aantal van onze klanten ons heeft laten weten dat ze de drempel om in de bieb boeken uit te zoeken nog groot vinden blijft de Afhaalbieb ook open.

Houd onze nieuwsbrief, website en sociale media in de gaten voor de laatste berichtgeving. Wij doen ons best zoveel mogelijk open te zijn. Maar het kan voorkomen dat een vestiging onverwacht eerder moet sluiten of een dagdeel dicht is. Wij kunnen door Corona minder mensen inzetten op dit moment, waardoor het soms even duurt voor er vervanging gevonden is. Wij hopen op je begrip hiervoor.

De bibliotheek is een verrassende en inspirerende omgeving waar ruimte is voor iedereen! Er is een grote keus aan (luister)boeken, dvd’s, bladmuziek, kranten en tijdschriften over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook kunt u internetten in het internetcafé.

Onder het genot van een kopje koffie leest u de krant of uw favoriete tijdschrift of kunt u meedoen in activiteiten. De bibliotheek heeft altijd een boeiend verhaal!

Openingstijden:

maandag                                            Gesloten
dinsdag  t/m donderdag                 10.00 uur –  17.00 uur
vrijdag                                                13.00 uur – 17.00 uur
zaterdag                                             Gesloten

Klantenservice:  0314 – 333445

Contactgegevens

Adres
Sterreweg 10
7255BJ Hengelo