Een belangenvereniging

U woont in de omgeving van Breedenbroek, Dinxperlo, Gendringen, Netterden, Ulft of Voorst en u wilt bijdragen aan een goed reilen en zeilen van onze samenleving. U ziet het belang van samen naar buiten treden om eensgezind een stem te laten horen namens alle ouderen.

Binnen de gemeente Oude IJsselstreek werken wij nauw samen met andere organisaties op het gebied van de belangenbehartiging van senioren. Deze samenwerking vindt plaats in het Seniorenconvent, een samenwerkingsverband tussen Senioren Bond Oude IJsselstreek en de plaatselijke afdelingen van de ouderen organisaties KBO- PCOB. Denk hierbij aan de Seniorenbond Gendringen, KBO afdeling Silvolde-Terborg, Seniorenafdeling Megchelen, KBO Seniorenbelang Ulft, PCOB afdeling Varsseveld en Seniorenbond SBOIJ.
Zo worden wij, ouderen, betrokken bij het vervoersbeleid, de woningbouw, veiligheidskwesties, zaken rondom zorg en zorginstellingen en de WMO.
Ook overleggen alle KBO afdelingen binnen onze gemeente met elkaar in clusterverband. De KBO afdeling Aalten en Winterswijk hebben zich bij ons aangesloten.

Reden genoeg om lid te worden van de Seniorenbond Gendringen en om uw familieleden, buren en kennissen ook lid te maken. Onze afdeling telt op het ogenblik bijna 300 leden. Samen staan wij sterk!

Misschien heeft u vragen over hulpverlening, woningaanpassingen, huurzaken, of belastingformulieren? Onze seniorenbond wijst u de weg en waar nodig wordt actie ondernomen. Een van onze bestuursleden is opgeleid als vrijwillig ouderenadviseur.

Naast een belangenvereniging óók een gezelligheidsvereniging

Het hele jaar door organiseren wij activiteiten die vooral op het terrein liggen van ontspanning, excursies, ontmoeting en informatie. Zo wordt de jaarvergadering ieder jaar voorafgegaan of afgesloten met cabaret, bingo, verlotingen en/of livemuziek.
Jaarlijks staan er interessante en gezellige activiteiten op het programma met meerdere uitjes, een kerstviering en twee keer per week een vaste jeu de boules middag. Meer informatie over onze activiteiten vindt u in de bulletins van het afgelopen jaar.

Ga naar onze activiteiten      Ga naar onze maandelijkse bulletins

Waarom lid worden

Tien keer per jaar het magazine van KBO-PCOB boordevol leuke interessante informatie
voor senioren op papier en op tablet

Daarbij het bulletin met informatie over de activiteiten van de plaatselijke afdeling
Gendringen en omgeving

Als u wilt kunt u deelnemen aan activiteiten in de buurt van uw woonplaats:
Breedenbroek, Dinxperlo, Gendringen, Netterden, Ulft en Voorst

Zoals 2x per week jeu de boules spelen op de eigen baan van de Seniorenbond

Deelnemen aan gezellige middagen, excursies en meer

Zelf als vrijwilliger aan de slag. U kunt helpen bij de organisatie van activiteiten,
met administratie, of u kunt bestuurslid worden

Ook kunt u als Belastingadviseur of Vrijwillige ouderenadviseur actief worden.
Hiervoor wordt u gratis door KBO Gelderland opgeleid en gecertificeerd

Vertegenwoordiging van uw belangen in de gemeente Oude IJsselstreek
door het Seniorenconvent

KBO-PCOB service- en juristentelefoon.
Hier kunt u terecht met uw vragen over wonen, zorg, gezondheid,
maar ook voor juridische zaken

Korting bij zorgverzekering en energietarieven

Landelijke en provinciale belangenbehartiging door KBO-PCOB