Onze vereniging werd opgericht op 27 aug. 1952.  De initiatiefnemer was Cornelis van de Wert. Hij was plaatsvervangend kantoorhouder bij de PTT in Ammerzoden. Voor de bejaarden daar werd elk jaar een dagreis georganiseerd. Cornelis hoorde veel enthousiaste verhalen en dat bracht hem op het idee om dit ook in Alphen te gaan organiseren. Cornelis, pas 21 jaar oud, zocht een groepje medeorganisatoren, waaronder zijn broer Martin, Dina Gremmen en hoofdonderwijzer Van Oorsouw.

De eerste reis (zie achtergrond afbeelding van deze pagina) ging met 45 deelnemers naar De Harskamp op de Veluwe, een militair tehuis waar Cornelis tot voor kort als militair gelegerd was geweest. Het weer was slecht, maar de stemming was er niet minder om. Er werd gekaart en gebiljart. Bij thuiskomst stond de fanfare de reizigers op te wachten. En zo werd de basis gelegd voor onze vereniging.